Курс „Хомеопатия за родители“ с д-р Ирена Маждракова

Каним ви на един курс, чиято цел е да ви подготви за адекватна реакция, когато детето е болно. Програмата на курса „Хомеопатия за родители“ покрива различните най-чести детски болести и прояви. Ще ни отговори на много въпроси, свързани с детските болести и кога каква хомеопатия би била уместна, както и какви са възможностите и ограниченията на метода. След курса Вие ще знаете какво можете да направите сами и кога да потърсите лекарска помощ, спазвайки принципите на цялостния подход към човека, ще започнете да осъзнавате дълбоките емоционални причини за острите състояния на детето си. Много от посетилите го родители значително намаляват визитите при лекари и се чувстват по-уверени във взетите мерки.

Програма на курса

1 семинар


 1. Хомеопатичен метод.
 2. Какво да наблюдаваме в децата си, кое е важно от хомеопатична гледна точка?
 3. Хомеопатични лекарствени средства – видове, приготвяне, разреждания.
 4. Понятие за остро състояние – видове остри състояния.

2 семинар


 1. Първа помощ при вирусни заболявания, грип.
 2. Хрема, синузит.
 3. Отити – възпаление на ушите и болки в ушите.

3 семинар


 1. Кашлици – ларингити, фарингити.
 2. Температурни състояния.
 3. Коремни проблеми – гадене, повръщане, разстройство, колики.
 4. „Морска болест“ – прилошаване при пътуване.

4 семинар


 1. Храната като лекарство. Диета и режим през различните сезони на годината – път към закаляване и здраве.
 2. Въведение в храненето от гледна точка на аюрведичната медицина.
 3. Как могат да ни бъдат полезни Австралийските цветни есенции във важните моменти от детското развитие.
 4. Комбинации и монопрепарати. Прием – кога и как да взимаме Австралийските цветни есенции.

Цена на курса: 300 лв. Заплаща се капаро от 150 лв. до 01.06.2017 г. Останалата част от сумата се доплаща до втория семинар.

Мястото в курса се счита за заето след заплащане на капаро, което не подлежи на възстановяване в случай на отказ от участие в съответния курс.

Отделни семинари не могат да бъдат посещавани. Ако пропуснете някой семинар, ще имате възможност да получите материалите за него и да го посетите при следващо организиране на курса.

Водеща: д-р Ирена Маждракова

Управител на Консултативен център за хармонично здраве „Хела“

Д-р Маждракова завършва медицина през 1995 г. в Медицинска академия, София. През 2004 г. придобива специалност по Клинична лаборатория. Хомеопатия специализира от 1996 г. до 1999 г. През този период се обучава и в Международната хомеопатична школа на  Дж. Витулкас – Гърция. През последните години продължава следдипломното си обучение по хомеопатия в Индия. Има повече от 20 години стаж като лекар-хомеопат и е един от малкото специалисти в България с Европейска диплома по хомеопатия. Член е на Световната лига по хомеопатия и на Асоциацията на лекарите-хомеопати в България. Има диплома за шуслеров терапевт. Придобива магистърска степен по психотерапия на лица с увреждания. Завършва редица психотерапевтични школи – EFT-терапия (Техника за емоционална свобода), позитивна психотерапия, игрова терапия, сандплей терапия. През 2013 г. завършва двугодишен курс на обучение по аюрведична медицина. Придобива задълбочени познания по нутриционистика и използване на биологично-активни добавки. През 2014 г. завършва курс за терапия с Австралийските цветни есенции. Сертифициран преподавател към Australian Bush Flower Essences.

Comments are closed.