Аюрведични масажи

В студио Янтра предлагаме Аюрведа Терапия за Жени и Аюрведа йога масаж. Тези масажни техники се извършват от Веселка Сукдеве. Повече за нея и предлаганите аюрведични масажи може да прочетете по-долу. За записвания, позвънете на 0878115851.


Цени:

Аюрведа Йога Масаж

90мин. – 80лв.

60мин. – 60лв.(не включва работа с крака, като инструмент за масаж)

Аюрведа Терапия за Жени

60мин – 50лв.


 

Какво е Аюрведа Терапия за Жени ?

Съчетание от уникалност, нежност, елегантност, мекота въплътени в магичен ритуал!

Идваща от древна Индия, моята учителка Dr.Sanjivani/Taruna създава тази техника провокирана от желанието за здравето, хармонията и благосъстоянието на жената.

Вдъхновена от силата в нейната слабост, дълбочината в нейната емоционалност, елегантността и красотата в нейната съзидателност…

Втъкала в себе си мъдростта на науката за здраве и живот Аюрведа и любовта към женската природа, тя има за  Цел да се грижи за нейното физическо, емоционално и ментално здраве, да поддържа и балансира хормоналната система, присъства като ефективна профилактика на тъканите на женската гръд и цялата репродуктивна система.

Как работи тя за мен ?

Меки, деликатни масажни движения, стимулиране на енергийни точки, леки разтягания и лимфен дренаж работят в прекрасен синхрон за ефикасността и релаксацията от терапията.

Масажните движения са специално разработени за да обгърнат най-нежните части на женското тяло  – гърдите, ръцете, лицето, корема. Лимфния дренаж стимулира правилното функциониране на лимфата, а именно отчистването на организма от натрупаните токсини и снабдяването на тъканите с повече кръв, което ревитализира тъканите на гърдите.

Стимулирането на енергийните точки, или марма точките около шията, деколтето, лицето и областта на подмишниците действат като превключвател между нашето съзнателно намерение и вродените лечителни способности на нашето тяло, помага ни да се свържем със собствения ни център и изворът на женската ни Сила. Тяхното стимулиране отговаря още за правилното функциониране и здравето на Ендокринната система.

Леките разтягания са съпътствани с дишане, което освобождава напрежението и допринася съзнателното присъствие и участие на жената в процеса.

Съчетанието от тези елементи дава възможност да задвижим енегрийния поток в тялото, освободим емоционални травми и блокажи… и създадем пространство за навлизането на повече любов, благост, радост и красота в нашия вътрешен свят.

Как  протича, какво масло се използва ?

Изпълнява се на удобен за теб матрак на земята, тялото е добре завито и отпуснато в поза шавасана, най-приятната поза в Йога, асаната подобрява кръвообръщението, храносмилането, регулира кръвното налягане, безсънието, елиминира умората и успокоява ума. При терапиите и масажите на матрак: тялото осъществява по-добро съприкосновение с майката Земя, от която също черпим енергия. Допринасят за естествената позиция на гръбначния стълб.

Използва се студено пресовано Сусамово масло, то е на почит като едно от най-търсените в Индия. Един от най-ранните и задълбочени писатели на Аюрведа Чарака, в неговата Чарака Самхита споменава сусамовото масло като най-доброто такова. Ето и някои от качествата му:

*облекчава мускулна болка и схванатост на мускулите *има много силни терапевтични и лечебни свойства *противовъзпалително *антиоксидант *антибактериално *понижава кръвното налягане *анти-депресант – понижава състоянието на депресия *защитава ДНК на клетките на организма от външни фактори *противораково *успокояващо, овлажнява сухата кожа *забавя процеса на стареене на кожата *регенерира кожата *спомага за детоксикацията на тялото *затоплящо при масаж…

Какво ми дава терапията ?

Терапията успява да те отпусне и пренесе в едно невероятно пътуване, пътуването към себе си. Тя ти дава нещо което е отвъд обясненията и думите, то е в усещането на лекота, свобода, спокойствие, смирение, женственост, любов… за да проявяваш пълноценно своята съзидателност в Света.

Защо и как да се доверя?

Доверието е първата стъпка. Когато позволиш на себе си и на тялото да се отпусне и потъне в дълбока релаксация, когато изгубиш контрола над ситуацията и се оставиш в ръцете на терапевта, тогава идва блаженството и смисълът от терапията!

Какви са ползите, кога и колко често имам нужда от тази терапия ?

*Балансира женската хормонална система

Тя е съпътстваща терапия при:

*Аменорея

*Дисменорея

*Лечение на безплодие

Намалява риска от:

*рак на гърдата

Има благоприятно въздействие върху качеството на кърмата, това я прави подходяща за:

*Бременни (след първи триместър)

*Кърмачки

Подобрява цялостното състояние и облекчава симптомите на:

*ПМС (изпълнява се по време на цикъл)

*Менупауза

*Климакс

Помага да се преодолеят чувство на:

*тъга, нервност и депресия

Намалява риска от срий по време на:

*Бременност

*Рязка промяна на теглото

*Омекотява твърдата тъкан на гърдите при поставяне на импланти

*Грижи се да разкраси формата на гърдите и да ги предпази от отпускане, дава самочувствие и увереност за здравето им

В някои от случаите са необходими поредица от няколко процедури за добри резултати. При профилактика е желателно поне веднъж месечно.

Тази терапия е част и допълнение към цялостната грижата за твоето здраве, увереност и красота! Тя е тук винаги когато имаш нужда просто да се отпуснеш, да се свържеш със себе си и да си кажеш – „Аз съм в безопасност, всичко с мен е наред!”

Не се прилага  При:

*Треска *Заразна или инфекциозна болест *Под въздействие на наркотици или алкохол*На химиотерапия

*След скорошни операции *Неврит *Кожни заболявания *Недиагностицирани бучки или подутини

*Синини *Порезни рани *Ожулвания *Слънчеви изгаряния *Недиагностицирана болка *Възпаление

*Сърдечно-съдови състояния (тромбоза, флебит, високо кръвно налягане) *Рак *Нервни или психични състояния *Епилепсия *Диабет

Ако тази информация ти се струва интересна, или си получила тази терапия, сподели за твоето преживяване с приятелка, може би някоя от тях има нужда точно от това.

С любов и грижа от мен,

Веселка Сукдеве


Какво е Аюрведа Йога Масаж ?

Аюрведа йога е динамичен, дълбокотъканен терапевтичен масаж, който свързва науките Аюрведа и Йога, в едно интелигентно съчетание от Знание за живот и концентрирано движение с осъзнато дишане.

Масажът е разработен от Майстор Кусум Модак. Тя изучава йога директно с BKS Iyengar в Pune(India) за да донесе това нейното познание и разбиране на тялото чрез Аюрведа масажа.

В основата на този подход е изкуството на релаксацията – “Йога е релакс в движение”, казва Iyengar.

Дълбоко тъканен масаж, сусамово масло и аюрведична билкова прах (от корените на Acorus calamus-Блатен Аир) се сливат в едно за да детоксикират, ексфолират внимателно тялото ти, прониквайки в дълбочина и стимулират кръвообращението. Масажните техники са прецизно подбрани за всяка една част от твоето тялото.Тези техники включват използването на ръцете и краката като инструменти за масаж, употребата на крака ти дава възможност да усетиш по-дълбок и ефективен натиск чрез дълги и грациозни движения. (Работата с крака е по твое желание и позволение)

Тялото ти се затопля, енергията започва да се движи….ето, че идва време за Йога J С асистирани от мен простички, вдъхновени от Iyengar разтягания (не е задължително да правиш Йога, за да им се насладиш)….ти наистина можеш да изследваш своята гама от движения, гъвкавост и дълбочина на дишане. Всички те работят, за да се отвори тялото ти триизмерно – да се насладиш на Дъха напълно и естествено, Увеличиш издръжливостта, Осъзнаеш тялото си. След като пренастроим тялото, освободим стреса, напрежението, психоемоционалните травми и блокажи ние създаваме чисто и красиво пространство за Новото в живота си.

Ето какво казва Учителят Петър Дънов за Дишането:  „Човек се нуждае от дишане, не само за да приеме въздух, но и за да храни своя етерен двойник. Въздухът съдържа особена енергия, наречена от индусите “прана”. Други учени я наричат “животворно електричество” и “животворен магнетизъм”.Когато човек усвои праната чрез дробовете си, тя веднага се разпространява по цялото тяло и внася във всички органи сила, живот, здраве, обновява.”

„Нещо като мързелива йога? Върховно!”

Може да се каже, но все пак е необходимо да знаеш, че това не е релаксиращ масаж при, който можеш просто да се отпуснеш, легнеш и аз да започна работа. Ще имам нужда и от твоето Осъзнато присъствие, само тогава наистина ще почувстваш, че нещо се променя в тялото ти. И все пак чудесата не се случват от веднъж, нужно е търпение и постоянство. Първите една две сесии са процес на опознаване на тялото, за да разберем къде е проблема, стегнатостта, напрежението. Тогава ние знаем как да вървим напред малко по малко…

Комбинацията от масло и билкова прах балансира елементите на тялото (doshas в аюрведа), подобрява циркулацията, освобождава токсините и подобрява функцията на опорно-двигателния апарат, който е жизненоважен за позата и енергийния поток. Аюрведичната билка, стимулира кръвообращението, успокоява ума и директно ревитализира жизнената енергия в тялото има противовъзпалителни, антисептични и ексфолиращи свойства.

Мисля, че ти стана ясно, че това не е просто масаж…. Аюрведа йога е Диалог между даващия и получаващия, концентиран и осъзнат процес от двете страни.  Хубавото на всяка съвместна работа е възможността да се учим един от друг. Този „диалог” ни учи да се вслушваме в тялото….в онези малки знаци които ни дава, чрез болката….когато сме позабравили да се грижим за него с любов, когато сме забравили да му даваме най-доброто. Аюрведа йога е тук за да се погрижи за нашите не едно ами цели седем тела, а именно Физическо , Емоционално , Ментално , Интуитивно/състрадателно, Волево/духовно, Душевно и Божествено !

Ето как моята учителка Dr. Sanjivani/Taruna събира цялата мъдрост на тази техника в едно изречение:

„Основното намерение в подхода на Аюрведа Йога Масажа се крие в това да припомни/събуди вродената интелигентност на тялото, неговите качества и способност за самолечение”!

Какво ми дава този масаж, какви са ползите и кога имам нужда от него ?

Свобода и дълбочина на дишане, осъзнатост на тялото, ползите от всяка асана. Чрез изпълнението му на удобен матрак се осъществява по-силна връзка с майката Земя от която също черпим енергия и сила!

* Подобрява стойката и естественото положение на гръбначния стълб

* Подобрява дишането

* Подобрява цирулацията на кръвта и стимулира лимфната система

* Стимулира извличането на токсини от тялото

* Освобождава напрежението в мускулната тъкан. Действа върху трофиката на мускулите като подобрява кръвооросяването, а с това снабдяването с хранителни вещества и кислород.

* Мускулите стават по-еластични и по-разтегливи – това намалява риска от травми.

* Облекчаване на стрес, безпокойство, напрежение, изтощение

* Създава добър имунитет и устойчивост на организма към заболявания

* Увеличава жизнената енергията

* Подобряване гъвкавостта, силата и издръжливостта на тялото

* Подобрява здравето, благосъстоянието и дълголетието на тялото

* Контролира теглото на тялото и се грижи за неговите красиви форми

* Създава здрав и спокоен сън

* Създава връзка с нашият център, съзнателно наблюдение и присъствие Тук и Сега

В случеите на:

* Психически стрес и физическо напрежение

* Болки в ставите и мускулите, свързани със скованост или заболяване, като тендинит, артрит, …

* Респираторни проблеми, като плитко дишане, астма …

* Циркулаторни проблеми, свързани със скованост и липса на физически упражнения

* Лоша поза и всички форми на болки в гърба, врата и раменете, като: сколиоза, подхлъзгващ се диск, дисбаланс в тазовия пояс, замръзнало рамо …

* Болка в крайниците, сутрешна скованост, болка в коляното, ревматоиден полиартрит, дисбаланс в бедрените стави…

* Запек, транзитни проблеми

* Стрес, тревожност, депресия, изтощение и летаргия, мигрена, главоболия, безсъние и други проблеми, свързани със съня.

С Любов и Благодарност,

Веселка Сукдеве

 


За Веселка Сукдеве

Здравей,

Бих искала да те запозная с моята мисия – да внасям щастие, любов, тишина и спокойствие в нашата малка вселена наречена Тяло, чрез движение, дишане и терапевтичен подход към тялото събрани в техниките които открих и бих искала да ти покажа: Аюрведа Йога Масаж и Аюрведа Терапия за жени.

Любовта и интересът ми към това да изследвам тялото и неговата гама от движения, чрез тези терапии се зароди на по-късен етап от моят път, но е нещото с което бих искала да продължа своето пътуване.

Докосването е изкуство,тялото Божествен инструмент,който е необходимо да чуваме, опознаваме и приемаме с любов и благодарност!

Смисълът за себе си в това изкуство,откривам в даването. Даването за мен е мисия, любов и удовлетворение.. По време на сесия за мен е важна концентрацията, контролът над тялото, осъзнатото ми присъствие в процеса! Помагат ми моята ежедневна медитация, йога практиките, Паневритмията. За мен „работата” е част от моето личностно и духовно израстване, тя е изкуството да чуваш и усещаш тялото и оставиш то да те води…

 

През 2016 г завърших обучението си по Тайландски масаж: 3-те нива към “Thai Massage School of Chiang Mai”.

Същата година се запознах с моята учителка Dr.Sanjivani/Tatuna в България на тридневен обучителен-семинар „Грижа за гърдите”.

Това запознанство ме отведе в Индия, където започнах обучението си по Аюрведа Йога Масаж и Аюрведа Масаж за Жени в едно прекрасно и тихо място откъснато от света, сред природата, почти три месеца, водейки семпъл начин на живот, участвайки в различни духовни практики и медитации, имах възможността да му се отдам напълно.

 

Масажът е Не само въпрос на техника и опитност, той е най-вече въпрос на любов, отдаденост, концентрация и присъствие на терапевта, приемане, уважение и грижа към получаващия.

 

Тялото е нашия Храм, то е единственото място в което можем да съществуваме по този начин на тази Земя! Приемането му такова каквото Е, защото друго няма да получим, грижата с любов и благодарност, внасянето на хармония, осъзнаването и слушането му са едни от основните неща, за неговото здраве и дълголетие.

Comments are closed.