Курс „Носещи живот в себе си“

Какво представлява курсът?

Курсът „Носещи живот в себе си“ представлява авторски тренинг върху основата на йога с много допълнителна работа, насочена към психосоматичното единство на майката и бебето и благотворното въздействие на съзнателното общуване помежду им. Този тренинг помага на бъдещите майки не само да се чувстват добре и сигурни в тялото си, но и да повярват и да разкрият своята вътрешна сила, за да имат едно пълноценно и прекрасно раждане, с грижа за новия живот, който идва.

Курсът е създаден от Росица Божкова (Пурна) – йога инструктор, дула, психолог и майка на три деца.

Върху основата на йога, с която се занимавам от 1998 г.  и академичната ми специалност попсихология (с  дипломна работа по пренатална и перинатална психология), с допълнителни квалификации по хипнотерапия, китайски и класически масажи, сертификационни тренинги за дула и инструктор по раждане, с участието ми в международни конференции и срещи на акушерки и дули от цял свят, обогатявам този тренинг от 2005. Курсът „Носещи живот в себе си“, който предлагам  на бъдещите майки включва работа както с тялото за подготовка на раждането и за добра форма по време на бременността, така и с ума за справяне със страховете и напреженията, на които всяка една бременна жена е особено податлива. На тези занятия се учим така също и как да общуваме с бебето вътре,  как да използваме изкуството на положителното утвърждение, визуализациите и релаксацията, да се освобождаваме от напрежения и блокажите, за да достигнем и се отпуснем в своята истинска женска творческа природа.

Вижте резултатите от нашата анкета за влиянието на пренаталното възпитание и курса „Носещи живот в себе си“ върху децата от гледна точка на майките, години по-късно… 

Видео представяне на курса по BBT

Продължителност и структура на курса:

Курсът се събира на всеки 2 месеца и има продължителност един месец, което включва 4 вечерни занимания и три теоретични модула, които вече се предлагат само онлайн. Също, курсът включва и електронна версия на релаксацията „Носещи живот“, както и лекция подарък – „Физиология на раждането“. Детайли за точното провеждане на вечерните занятия вижте в разделите „Кога и къде се провежда?“и „График“.

Закупувайки си участие в курса, вие получавате:

  1. Вечерни занимания, разделени в две части:

Теоретична част:

 • Как да дарим детето си със здраве, любов, красота и други желани от нас качества и как самите ние да придобием увереност, стабилност и вяра в себе си (изграждане на ресурсно състояние). Визуализации и медитации, свързани с пренаталното общуване.
 • Работа със страховете – здравословен и нездравословен страх, как да ги разграничаваме и неутрализираме.
 • Подготовка за мечтаното раждане – физическа, емоционална и ментална. Подготвителни упражнения за раждането, основни принципи на процеса, пози, дишане, звуци, психоемоционална подготовка.
 • Важността  на първите мигове и първия контакт.
Практическа част:
 • Позиция на тялото по време на бременност, основни упражнения за поддържане на добра физическа форма. Основи на правилното дишане и релаксацията.
 • Основни упражнения за поддържане на добра физическа форма – продължение; упражнения за тазовото дъно. Изкуството на релаксацията.
 • Основни пози и дихателни техники за първия етап на раждането – как да си помогнем за по-бързо разкритие и за отпускане по време на контракции. Естествено обезболяване.
 • Основни пози и дихателни техники за втория етап на раждането – изкуството на напъна – какво да правим и какво да не правим.
  2. Теоретични лекции „Силата на майката“ – вече в електронен вид, съдържaщи:
 • Първи модул – Пренаталното общуване  – „Аз и ти сме едно“ – теоретична плюс практическа част
 • Втори модул – Раждащият се човек – „Важността на първите мигове“
 • Трети модул – „Да дариш живот“

  3. Лекция от акушерка и/или дула, която се провежда на място в студио Янтра и отговаря на важни въпроси, като:

 • Как протича нормалното раждане
 • Какво да очакваме по време на раждането
 • Полезни съвети преди голямото събитие
  4. Релаксация за „Носещи живот в себе си“
 • Ще получите линк за сваляне на аудио програма, която може да слушате всеки ден и която ще ви помогне да релаксирате както тялото, така и ума, да се отпуснете и насладите на вътрешните пътешествия и визуализации, на срещата с Вашето неродено дете.

Кога и къде се провежда?

Следващият вечерен курс ще стартира на  16 ноември от 18:00 до 20:30 часа. Ще се проведе в 4 поредни понеделника. 

Следващият дневен курс ще стартира на  25 ноември от 10:00 до 12:30 часа. Ще се проведе в 4 поредни среди. 

Курсът се провежда в Арт Йога Студио Янтра, което се намира в гр. София, кв. Изгрев, ул. Незабравка 33. Виж на картата.
Провежданията на курса ще бъдат отбелязани в графика на студио Янтра. Моля следете графика в случай на промяна.

График

Цени

Цената за целият курс е 120 лв., което включва вечерните практики, онлайн лекциите „Силата на майката“, електронно копие от релаксацията за „Носещи живот“, както и лекция подарък „Физиология на раждането“. Теоретичните модули се продават и по отделно, като цената за всеки от тях е по 15 лева. При закупуване на трите модула заедно, получавате безплатно Релаксация за Носещи живот.

Записване и плащане

Можете да заплатите, както на място в студио Янтра, така и през системата на ePay от формата по-долу. Ако ще заплащате през ePay, моля направете видими вашето ИМЕ и/или имейл адрес, за да можем да асоциираме плащането на курса с вас.

Описание Сума
Курс Носещи Живот  120 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

Ако планирате да заплатите на място в студио Янтра е желателно предварително да заявите желанието си за участие, попълвайки формата по-долу:

Имейл:
Име:
Фамилия:
Телефон
Код за верификация

Enter the text as it appears on the image

В помощ към курса

1. В студио Янтра провеждаме и допълнителни часове и практики към курса, които се предлагат само с предварително записване:

 • Важността на връзката с майката и с женската линия. Практика за свързване с женския кръг на силата.
 • Връзка с душата на детето – Арт сесия
 • Пренатално пеене и отпускане на гласа
 • Практика за връзка със собственото раждане и преживяванията на раждащият се човек.
 • Техники за освобождаване от емоционални травми и блокажи
Следете графика на студио Янтра, за да се информирате кога ще се проведат допълнителните практики. Също може да регистрирате имейла си към групата за получаване на информация по имейл, попълвайки форма на края на страницата.

2.В нашия блог сме публикували множество статии в помощ на бременността и раждането. Посетете го и научете повече за това как да си помогнете за прекрасна бременност и раждане.

3. В допълнение ви препоръчваме да посещавате груповите и индивидуалните практики в студио Янтра за „Носещи Живот“, които включват пренатална йога (йога за бременни), лични консултации, масажи, допълнителни лекции и др.

Отзиви от посетилите курса

Прочетете писмата и историите на някои от майките, посетили курса.

Вижте резултатите от нашата анкета, проведена август 2015г. за резултатите от курса и практиките по време на бременността през призмата на времето..

Comments are closed.