Масажи и Боуен терапия

София, жк “Изгрев”, ул. “Незабравка” 33. За записвания при Ирена, звънете директно на нея: 0898 68 68 22. Входът за студиото за масажи е под прозорците на студиото, на ниво гаражи, отпред на сградата.


IMG_0007Ирена е с нас от самото откриване на студио Янтра, като през годините тя разви до майсторство своето служене – от чудодейния оточен масаж за бременни, ребозо техники, антицелулитен масаж през терапията Боуен, рейки, Буда медицина. Към нея може да се обърнете при широк диапазон неразположения – от схванати рамене, главоболие, зацикляне, спазмиран гръб и още… Не само вълшебните ѝ ръце, но и практическата ѝ мъдрост, ще ви дадат ново усещане и ще обновят енергията ви. Планирайте малко повече време, защото сеансът си струва… знаете, че е незабравим и че си тръгвате нови, заредени, разтоварени… рестартирани и освободени от нещо, което тепърва ще разбирате какво е. Благодарим ти, Ирена.


 

Видове масажи и енергийни процедури от Ирена Павлова:

Боуен терапия – 30 до 70 минути (в зависимост от типа процедура), 40 лева

Отточен масаж за бременни – 60 минути, цяло тяло, 40лв.

Ритуал за енергийно затваряне след раждане – 90 мин., 60 лева

Цялостен релаксиращ масаж 90 мин. – 70 лв.

Лечебен масаж 60 минути, 50 лв.

Класически масажи:

Цяло тяло – 90 мин. 70 лв

Масаж плюс рейки – 90 мин 70 лв.

Частичен (гръб, врат, ръце) – 45 мин. – 30 лв.

 

Рейки – 70 минути, 50 лв.

Рейки – 30 минути, 30 лв.

Студиото предлага подаръчни ваучери за масаж, спрямо вашето желание и избор.
Промоция: При предплатени 4 масажа, 5-тия е безплатен

Повече информация за масажите може да прочетете по-долу:


  Оточен масаж за бременни

Масажът е преживяване, което особено сега , по време на бременността не бива да пропускате. Това е най-простия начин в рамките на един час да се почувствате наистина облекчени и обновени.
С промяната на костите и ставите на таза се появяват болки в областта на гърба и кръста. Масажът премахва натрупаното напрежение, подобрява тонуса на гръбната мускулатура и облекчава неприятните усещания. Чрез ускореният лимфоток, предизвикан от масажа се намаляват отоците по долните крайници, локализирани най-често по стъпалата и глезените. Намаленият оток води до понижаване на болезнеността и подвижността се подобрява. Кожата става еластична, мека и гладка. Използват се масла, които подхранват кожата и я предпазват от появата на стрии. Запазването на еластичността на кожата е гаранция за по-бързо възстановяване след раждането.

 Ритуал за енергийно затваряне след раждане

Този ритуал е изключително полезен и препоръчиотелен за всички жени, които са дарили живот наскоро. Раждането е процес, по време на който както физическото, така и енергийното тяло на жената преминават през процеси на разтваряне. Това, прави майката особено податлива на външните влияния и отворена към заобикалящите я енергии. Не случайно в източните култури се счита, че  в рамките на 40 дни след раждането, жената може да излекува дори хроничните си заболявания, но също така може и да си предизвика такива, ако не затвори енергийното си тяло.
Предлагаме ви ритуал, който цели именно това. В него се включва масаж на цялото тяло с натурално сусамово масло (което е изключително полезно както за кожата, така и за костите), както и енергийно изчистване и прибиране на аурата, вибрационно изчистване с тибетска купа, звънчета и специална мантра.

Цялостен релаксиращ масаж

Това е дълбоко релаксиращо преживяване за цялото тяло – от пръстите на краката до върха на главата. Използват се специални масла, които допълнително отпускат тялото. По един много лек и приятен начин се раздвижват ставните връзки и се отпушват енергийните меридиани. Подходящ и за бременни.

Лечебен масаж

При специфични проблеми и оплаквания – болки в гърба и кръста, главоболие, ограничено движение, схващания и др.
Според съответния проблем се използват подходящи методи и техники на въздействие по енергийните меридиани и точки (вкл. рефлексотерапия). По желание – и рейки.

Антицелулитен масаж

Антицелулитният масаж служи за премахване на подкожния слой целулитни образувания. Извършва се с помоща на специални силови масажни  техники и етерични масла. Усещането е като извайване на скулптура от глина.  Новодошлата кръв подпомага изгарянето на мазнините, носи свежи хранителни съставки, а от друга страна осигурява разнасяне на лимфните задържания. Времетраенето на процедурите е 1 час, а продължителността зависи от възрастта и телесното тегло на жената. От голямо значение и е честотата на процедурите. Те трябва да се правят всеки ден или през ден. Задължително се приема много вода, за да се изхвърлят токсините и ефекта да е по-бърз и дълготраен.
Започва се с оточен масаж, който подготвя участъка за ударните движения. Спазва се движението на венозния и лимфния ток и се въздейства още по-дълбоко – на подкожните тъкани и мускулите. Следва омесване и ударни движения, които се извършват с индивидуална сила, според прага на търпимост. Почти веднага започва да се усеща по-добре обмяната на веществата в третирания участък. Вибрациите въздействат успокояващо на нервите и мускулите. Завършва се с краткотрайно разтриване.

Масаж с топли вулканични камъни

Една от най-древните и същевременно скоро възродени техники е масажът с горещи вулканични камъни. Това е специална процедура, при която се използват гладки, нагрети камъни. Най-често те са базалт или черен вулканичен камък, които абсорбират и задържат топлината много добре. Преди масажа те са поставят в гореща вода с температура между 120 до 130 градуса.

Преди самия масаж ще бъдете отпуснати чрез лек масаж с благовонни масла, релаксираща музика и приятна обстановка. След това затоплените камъни се слагат на определени енергийни центрове – по определени точки на гръбначния стълб или в дланите на ръката, като по този начин се подобрява потока на енергия в тялото. Интересно е, че ако имате мускулни възпаления или наранявания на тези места камъните изстиват много по-бързо, след което се заменят отново с горещи. Доказано е, че топлината на камъка отпуска мускула много по-бързо, отколко традиционния масаж и освен това подобрява гъвкавостта на ставите. Освен всичко останало чувството на наслада и релакс е несравнимо, сякаш огромно количество енергия нахлува в тялото чрез докосването на „вълшебните” нагорещени камъни.

Накрая масажистът затваря отворените енергийни точки, като преминава по тялото, почуквайки с два камъка. След процедурата се чувствате изключително спокойно и изцяло заредени с енергия.

Тези природни изцеления идват от дълбочините на земята и от най-древни времена. Терапевтичният камък има невероятна лечебна сила. Освен, че носи удоволствие и отпуска, той регулира кръвното налягане и подобрява кръвообращението. Така при наличие на свободно време и средства не пропускайте да му се насладите.


Рейки

Японската дума “РЕЙКИ” означава:
1. Унивeрсална жизнена енергия – космическа енергия на жизнената сила на Вселената. Именно Рейки обезпечава жизнеспособността на всички форми на живот на Земята.
2. Старинна система за възстановяване чрез полагане на ръцете, посредством която посветеният (обучен и настроен от учител човек на всякаква възраст) концентрира в себе си и предава чрез себе си тази енергия.
Традицията за предаване на способността да бъдеш проводник на Рейки е възродил в края на 19 век в Япония д-р Микао Усуи.
За Рейки се споменава в най-древните писмени източници от учениците на Буда.
Рейки се използва на първо място за постигане на хармония и цялостност, което освобождава у човека огромни сили, насочени за осъзнато съзидание и благополучие.

Някои от многото ползи от рейки сеансите включват:

  • Подобряване на здравословното състояние и самочувствието
  • Освобождаване от стреса и напрежението
  • Засилване яснотата на съзнанието, паметта и творческите способности
  • Вътрешна хармония
  • Повече самоувереност и самоконтрол
  • Увеличена енергия и жизненост
  • По-голяма ефективност и производителност в работата


Боуен терапия

Техниката Боуен е един холистичен терапевтичен метод, който възвръща по естествен начин тялото към изначалното му състояние на равновесие и хармонично функциониране, използвайки вътрешновградените му механизми за саморегулиране и самовъзстановяване. Боуен терапията може да се нарече „хомеопатията в мануалната терапия”.

Някои от областите на приложение са:

• Мускулно-скелетни и ставни проблеми: болки в гърба, гръбначни изкривявания, всякакви спортни травми, замръзнало рамо, проблеми с тазобедрените стави и колената, травми от пренапрежение, навяхване на глезените, ишиас;
• Шокови състояния
• Проблеми с вътрешните органи – бели дробове, бъбреци, черен дроб, жлъчен мехур, стомах, черва;
• Дихателни проблеми – бронхиални и астматични симптоми;
• Алергии и сенна хрема;
• Безплодие у жените, кисти на яйчниците, фиброми, миоми;
• Нередовен и болезнен цикъл, менопауза;
• Хормонален дисбаланс;
• Мигрена и други видове главоболие;
• Емоционален дисбаланс, напрежение, стрес, депресия, синдроми на остра или хронична умора;
• Мозъчен и сърдечен удар;
• Неврологични проблеми;


Продължителността на всяка процедура може да бъде от 30 минути до 70 минути, в зависимост от типа и. Тъй като всяко тяло и всяко състояние са различни, на някои хора са необходими 4-6 процедури, за да почувстват трайно облекчение, докато при други са достатъчни и 1-2. Повлияването зависи от здравословното ви състояние и възрастта. При младите хора, действието е по-бързо видимо. Също, повлияването зависи от това дали състоянието е остро или хронично.

За записвания: 0898 68 68 22 – Ирена


Ето и малко повече за терапията:

Том Боуен, създателят на тази терапия, открил, че при дълбоко и цялостно отпускане на тялото, се задейства способността му да се справя само с всякакви състояния извън нормата. При техниката Боуен тялото не бива насилвано да приема външна команда; ние просто изпращаме точните съобщения, за да може организмът да започне процеса на „пренастройване” и неговото връщане към първоначалното състояние – хармонично работещ организъм и стройна скелетно-мускулна система. Ние просто казваме на тялото да предприеме нужните стъпки и да започне лечение според собствените си рамки, ритъм и време, необходимо за процеса на възстановяване. При тази методика се връща синхронът, с който е функционирал организмът ни, когато е бил здрав.

Методиката е една от малкото, които могат да повлияват вегетативната нервна система. Много от болестите и оплакванията ни се дължат на проблеми на вегетативната нервна система, която контролира 80% от функциите на тялото ни. Тя има два дяла,симпатиков и парасимпатиков, които трябва да са в баланс. Техниката Боуен успява да активира парасимпатикуса, който връща на тялото усещането за спокойствие и баланс. Затова при процедура, много хора се отпускат или дори заспиват. Техниката работи и чрез лимфната и кръвоносната системи. Във фазата на релаксация хранителните вещества и течности се абсорбират, асимилират и доставят до тъканите по-лесно, отпадните метаболитни продукти се отсраняват и клетките имат възможността да се възстановяват и регенерират по-добре.

Техниката Боуен е напълно нова концепция за лечение на тялото. Тя нито произлиза, нито прилича на която и да е друга терапевтична модалност.

• Ставите обикновено се самонаместват – без да имаме манипулация на ставите и костите, както в хиропрактиката.
• Мускулните напрежения и разтежения се облекчават и се възстановява нормалния лимфен поток – без мускулите да се стискат и масажират.
• Меридианите показват моментално подобрение – без методиката да е базирана на меридианите и да включва акупунктура или акупресура.
• Наблюдава се дълбока психическа релаксация и балансиране на вегетативните функции на тялото.
• Почти всеки споделя приятно, релаксиращо усещане и дълбоко чувство за комфорт и лекота.

Лечението с терапията Боуен се състои от нежни движения, изпълнявани с пръстите или палците на ръцете по точно определени места от тялото. Много важна част от нея са паузите между отделните групи движения, когато невротрансмитерите приемат и предават информацията от изпратените съобщения.

Терапията Боуен се препоръчва за всички възрасти, от новородени до дълбока старост, с остри или хронични проблеми. С огромен успех тя се прилага при атлети, бременни жени и хора със специфични нужди. Резултатите са впечатляващи при бебета и при животни, така че плацебо ефект е невъзможен!

Comments are closed.