Масажи

Входът за студиото за масажи (Зона “Релакс”) е под прозорците на студиото, на ниво гаражи, отпред на сградата.

Процедури: Златин Петков, 0882599552

Класически масаж:

Класическият масаж има благоприятен ефект върху цялото тяло като премахва натрупаната умора породена от натоварване или заседнал начин на живот като също така служи за облекчаване на хронични болки в гърба и кръста. Засилва кръвообращението, подобрява лимфната система и нервната система. 

Подходящ е за хора с натрупана цялостна умора както и за тези които са изпитали или все още изпитват напрежение и/или болка в гръбна и кръстна област.

Частичен – 30 мин, 25лв

Цялостен – 60 мин, 50 лв

ВИП Цялостен – 90 мин, 70лв


Дълбокотъканен масаж:

Дълбокотъканният масаж се прилага с лечебна цел. Дълбокотъканниятмасаж използва различни масажни похвати, чрез които предизвиква в тялото на пациента промени, отпускайки мускулната и съединителната тъкан, облекчавайки болките.

Спомага за нормализиране на патологично повишен мускулен тонус и мускулни спазми. Използва се както при остри, така и при хронични състояния.

Частичен – 30 мин, 30 лв

Цялостен – 60 мин, 60лв


Мануален лимфен дренаж:

Обикновено масажът се провежда по хода на лимфните съдове към близко разположените  лимфни възли. Посоката на масажните движения се изпълнява по масажни линии или направления.

Лимфата произлиза от тъканната течност в междутъканните пространства на кожата и мускулите. Част от тъканната течност се оттича в лимфните капиляри. Лимфните капиляри поемат тъканна течност от цепките на съединителната тъкан. Тя съдържа мазнини, холестерол, захар, различни соли, протеини, бели кръвни клетки, лимфоцити. 

Подходящ е за хора с застой на лимфа и/или премахнати лимфни възли (пример: след мастектомия).

Частичен (на зоната със застой на лимфа) – 30 мин, 25лв


Спортен масаж/масаж при спортни травми:

Спортният масаж е изключително подходящ за професионални спортисти и/или хора които изпитват голямо физическо натоварване по време на ежедневието си. Освен че действа възстановително за преумореното тяло на индивида служи и като превантивна мярка в спортната подготовка на атлета/спортиста. 

Частичен – 30 мин, 30лв

Цялостен – 70 мин, 60лв.


Релаксиращ масаж с ароматерапия:

При този вид масаж вниманието се съсредоточава изцяло върху отпускането и релаксирането на пациента.

Използват се ароматни етерични масла в комбинация с ароматни кремове/гелове за максимално отпускане на пациента.

Подходящ при:

Хора с натоварен работен график, стрес, преумора, липса на сън и главоболие.

Цялостен – 70 мин – 65лв


Масаж с вендузи и вендузотерапия:

С помощ от стъклени вендузи за по-добра и бърза хиперемия организма се отпуска цялостно и благодарение на създадения вакуум се получава дълбок отпускащ ефект за мускулната тъкан.

Подходящ за:

Скованост породена от грешна стойка и/или физическо натоварване;

Повишаване на кръвообращението в третираната зона;

Цялостно отпускане.


Китайски лечебен масаж „Гуа Ша“

Процедурата е подобна на масаж и за прилагането й се използват различни по форма инструменти в зависимост от зоната на тялото която се третира, чрез които кожата се „остъргва“ и така се стимулира циркулацията на кръвта и на лимфните течности, разсейва кръвонасяданията, стимулира отделянето на хемоглобин, подобрява кръвообращението и метаболизма, укрепва имунната система

Използват се пластини, обикновено от биволски рог или нефрит в комбинация с масажно олио със затоплящ ефект.

Частичен: 30 мин – 25лв

Цялостен: 60 мин – 50лв


Хигиенен/Козметичен масаж:

Тук вниманието ни пада върху лицевата част, скалпа, шията, дланите и ходилата.

Хигиенния масаж представлява релаксиращ масаж на по-нежните зони като се наблягат на техники от типа на:

Поглаждане, нежни кръгови движения, точков масаж и издърпване/водене на кожна гънка.

Ефект:

Релаксиращ, подобрява еластичността на кожата, премахване на стрес и подобряване на кръвообращението в третираните зони.

Цялостен – 45 мин, 35лв 


Антицелулитен масаж:

Този тип масаж спомага за премахване на т.н „портокалова кожа“ по-известна като целулит. Цели се подобряване на кръвообращението и разсейване на застоялата лимфа и мастни тъкани. Истински добър ефект се наблюдава при комплекс от процедури (10-15 бр.) в рамките на 2 месеца комбинирани със качествено хранене и спорт.

1 процедура – 30-40 мин, 40лв

Пакет 5 процедури – 30-40 мин, 180лв

Пакет 10 процедури – 30-40 мин, 320лв


Хиропрактика (Chiropractic) комбинирана с масаж:

Хиропрактиката се използва най-често за лечение на мускулно-скелетни оплаквания, включително, болки в гърба, болки във врата, болки в ставите на ръцете и краката, както и главоболието.

Хиропрактиката представлява мобилизация/манипулация на ставите и прешлените с цел отпускане на напрежението и подобряване на двигателния обем. 

В какви случаи може да се нуждаем от хиропрактика:

Болки в областта на:- Шията ;- Гърба ;- Кръста ;- Раменете ;- Таза и тазобедрените стави ;- Коленете ;- Всяка става и прешлен ; 

Частично – 30 мин, 30лв

Цялостно – 60-70 мин, 60лв


Кинезитерапия и възстановяване след травма/операция/възпаление и пр.

Кинезитерапия в директен превод от латински означава „Лечение чрез движение“, но всъщност е много повече.

„Кинезитерапията е научно-приложна дейност, в която се съчетават познанията от медицината, педагогиката, анатомията, физиологията, биохимията и т.н с цел подобряване и поддържане на здравното състояние на пациента, профилактика на рецидивите и осигуряване на психо-физически комфорт на личността.“ С други думи кинезитерапията прилага целенасочено и методически правилно физическите упражнения и други средства с цел подобряване на здравословното състояние. 

Цена: зависи от патологичното състояние и стадия на пациента.


Повече за Златин и неговия опит :

Септември 2015г. – Започва обучението си в НСА със специалност “Кинезитерапия”.
Март 2016г.- Работи като пом.треньор по изправителната и основна гимнастика за деца.
Януари – Февруари 2017г.- Завършва курс по ставна мобилизация и манипулация при проф.Лейла Крайджикова.
Март 2018г.- Запознава се с Николай Ценков и заедно започват да променят начина по който хората гледат на фитнеса и двигателната култура като част от ежедневието. Започват все повече да се занимават с хора претърпели травми, хронични болки и контузии, възстановяване след операция и подобряване на двигателния контрол с цел изживяване на пълноценен и безболезнен живот.Партньор в Lean and Healthy, общество за двигателен контрол, тренировки и кинезитерапия. Януари 2019г.- Завършва Мастър Клас курс по Остеопатия и Хиропрактика при Gyles Gyer, световно известен специалист с областта си


Видове масажи и енергийни процедури и специализирани масажи за бременни:

Отточен масаж за бременни – 60 минути, цяло тяло, 40лв.


Оточен масаж за бременни

Масажът е преживяване, което особено сега , по време на бременността не бива да пропускате. Това е най-простия начин в рамките на един час да се почувствате наистина облекчени и обновени.С промяната на костите и ставите на таза се появяват болки в областта на гърба и кръста. Масажът премахва натрупаното напрежение, подобрява тонуса на гръбната мускулатура и облекчава неприятните усещания. Чрез ускореният лимфоток, предизвикан от масажа се намаляват отоците по долните крайници, локализирани най-често по стъпалата и глезените. Намаленият оток води до понижаване на болезнеността и подвижността се подобрява. Кожата става еластична, мека и гладка. Използват се масла, които подхранват кожата и я предпазват от появата на стрии. Запазването на еластичността на кожата е гаранция за по-бързо възстановяване след раждането.


Цялостен релаксиращ масаж

Това е дълбоко релаксиращо преживяване за цялото тяло – от пръстите на краката до върха на главата. Използват се специални масла, които допълнително отпускат тялото. По един много лек и приятен начин се раздвижват ставните връзки и се отпушват енергийните меридиани. Подходящ и за бременни.


Лечебен масаж

При специфични проблеми и оплаквания – болки в гърба и кръста, главоболие, ограничено движение, схващания и др.Според съответния проблем се използват подходящи методи и техники на въздействие по енергийните меридиани и точки (вкл. рефлексотерапия). По желание – и рейки.


Масаж с топли вулканични камъни

Една от най-древните и същевременно скоро възродени техники е масажът с горещи вулканични камъни. Това е специална процедура, при която се използват гладки, нагрети камъни. Най-често те са базалт или черен вулканичен камък, които абсорбират и задържат топлината много добре. Преди масажа те са поставят в гореща вода с температура между 120 до 130 градуса.

Преди самия масаж ще бъдете отпуснати чрез лек масаж с благовонни масла, релаксираща музика и приятна обстановка. След това затоплените камъни се слагат на определени енергийни центрове – по определени точки на гръбначния стълб или в дланите на ръката, като по този начин се подобрява потока на енергия в тялото. Интересно е, че ако имате мускулни възпаления или наранявания на тези места камъните изстиват много по-бързо, след което се заменят отново с горещи. Доказано е, че топлината на камъка отпуска мускула много по-бързо, отколко традиционния масаж и освен това подобрява гъвкавостта на ставите. Освен всичко останало чувството на наслада и релакс е несравнимо, сякаш огромно количество енергия нахлува в тялото чрез докосването на „вълшебните” нагорещени камъни.

Накрая масажистът затваря отворените енергийни точки, като преминава по тялото, почуквайки с два камъка. След процедурата се чувствате изключително спокойно и изцяло заредени с енергия.

Тези природни изцеления идват от дълбочините на земята и от най-древни времена. Терапевтичният камък има невероятна лечебна сила. Освен, че носи удоволствие и отпуска, той регулира кръвното налягане и подобрява кръвообращението. Така при наличие на свободно време и средства не пропускайте да му се насладите.