Регресия

Буквално регресия означава връщане назад. Връщаме се, за да изцелим миналото, независимо дали това, което ни е наранило се е случило в детството, или в утробата на майка ни, или в минал живот. Когато има неизчистен негативен емоционален заряд, като страх, гняв, болка, тъга, безсилие, вина, срам, тогава миналото не е минало, а настояще, което продължава да стои в сковаността на тялото, в отрязаните чувства, в замразената любов. Често това може да приеме формата на фобия, страх, неосъзнати блокиращи убеждения и ограничаващи вярвания, които правят живота тежък и непосилен, или да се изразят в нелечима болест или болков симптом. Каквато и да е червената лампичка, тя свети, за да обърнем внимание на голямото нещо,    което стои отдолу. И ако не знаем какво е и откъде е, на помощ идва кинезиологичния тест, с помощта на който не само откриваме същността на проблема, но и къде и кога е създаден и какво е най-подходящото лечение за него.

Ако се окаже, че това е регресия, необходими са час и половина – два, за да изследваме и освободим първоизточника на травмата. Скоро след това настъпва облекчение и разтоварване, което видимо се отразява в живота. Така можем да освободим фобии, ирационални страхове, да си отговорим на въпроси за нараняващи взаимоотношения и връзки, да разберем повече за мисията си тук на Земята, както и защо сме си избрали точно това семейство, в което сме се родили.

Прочетете повече за изследване на карма и регресия в статията по-долу и гледайте видеопредаването Големите загадки, където може да видите сеанс за изследване на минал живот с Росица Божкова. Продължителност на сеанса – 1 ч. 30 мин.Изследване на карма

 – статия за списание “Йога за всички” от Росица Божкова

В буквален превод думата карма значи действие, а в по-широк план описва непрекъснатия процес на задвижване на колелото на преражданията (сансара) под закона за причинно- следствената връзка, изразена във всеизвестната фраза: „Каквото посееш, това и ще пожънеш“. Дълбоко в себе си знаем, че вселената се управлява от невидимите закони на една космическа справедливост, която пронизва живота, макар и често да не виждаме перспективата на Голямата Картина, често питайки се „Защо на мен?“

Времето, в което живеем е особено. Много източници твърдят, че сега е момента  за изчистване на старата карма, време разделно, в което класовете и плявата ще се отделят окончателно за идващия нов времеви цикъл.  В този смисъл е време да разпознаем и изкореним плевелите в собствения ни ум и емоции, които пораждат и задвижват карма.  Това предполага изцеление на дълбоките ни нива, тъй като носим в душата си рани и травми, насъбирани в хилядолетната история на човечеството.

 В днешно време сме късметлии да имаме достъп до знания, които векове са били достъпни за малцина, до методи, с помощта на които можем сами да изследваме , чрез собствените си преживявания някои проблематични зони от миналите ни прераждания и от историята на рода, в който сме родени сега.

Когато някой иска да се впусне в подобно изследване, е добре да има правилно формулирана заявка (обикновено това е проблем, за който няма съзнателно обяснение).  Това може да са и прости на пръв поглед въпроси , например „Защо не мога да вляза в пълноценна връзка“ или: “Защо унищожавам това, което обичам“, въпроси, свързани с хронични болести , ниско самочувствие, нерешителност, неувереност в отстояване на своята истина, желание за силен контрол, подсъзнателен стремеж към самоунищожение  и т.н. Всички въпроси, които засягат нашата кармична история, могат да станат част от това проучване. И най-интересното е, че човек сам преминава през отговорите, преживявайки ги лично.

МЕТОДИ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА КАРМА:

Регресивна хипноза – в  състояние на транс търсещият  влиза в информационното поле на минал живот, свързан с изследвания проблем. Проследяват се различни времеви точки – най-важния ден от живота (свързан с изследвания проблем) и момента на напускане на тялото, като се изцеляват травмите на физическото, емоционалното и менталното тяло.  Важно е да се коригират неправилните установки в момента на напускане и да се види – как би се развил бъдещият живот без тези установки, при правилно взаимодействие със света.

Повече за метода може да научите от видеото:

Променени състояния на съзнанието – може да се ползват шамански пътувания чрез различни форми на транс – холотропно дишане, динамична медитация, слушане на шамански барабан или шаманско пеене. Тук е важно намерението и включването на духовете – помощници в изследване на поставения въпрос. Понякога отговорът може да води до спомени от минало прераждане или послание от предците.

Линия на времето – този метод използва т.нар. „поглед на орела“, чрез който се издигаме над линията на времето и търсим събитие – първопричина за даден блокаж. То може да се окаже част от личната биография, но може и да идва от предишно прераждане или история в рода. Когато открием проблематичната зона, отиваме 15 минути преди събитието и го наблюдаваме от позицията на нещо, което предстои да се случи, както и всички последствия за по-сетнешната история на душата. Основното тук е да осъзнаем кармичния урок, който се дава чрез това събитие и да го приемем и научим по правилен начин. Не събитията създават блокажи, а начинът по който ги възприемаме. Когато се настроим да приемем съдбата ( заедно с нея и урока), тогава каквото и събитие да ни се е случило, то няма да има травмиращ ефект в бъдеще.

Методът  Soul detective Work – създаден върху основата на Енергийната психология,  е вълнуваща комбинация от ТЕС, регересивни техники и работа с полетата на висшите сили.  Използвайки факта, че в тялото се крие цялата информация на миналото, търсещият се насочва към корените на изследвания проблем , като чрез мускулен (енергиен) тест се конкретизират времето и мястото на появата му. Обикновено това е достатъчно, за да потекат визиите и информацията от минал живот, които отново трябва да се преживеят , за да се освободи травмата.  Така се освобождават и т. нар. „частични загуби на душа“.
Понятието „частична загуба на душа“

Ако в момента на смъртта сме загинали трагично – ако сме били убити, изтезавани, ако сме били свидетели на смъртта на своите близки, деца, любими, много вероятно е да сме си отишли с болка, страдание, страх, негодувание, обвинение, желание за отмъщение  и т.н. Тогава не напускаме в светлина, а частица от нашето светлинно тяло се обхваща от мрака. Душата ни не напуска напълно пространствено – временния континиум, а оставя свой затъмнен фасет , пленен от болката и мрака.  Тази информация се отразява на аурата ни и когато се раждаме отново се раждаме с т.нар. частична „загуба на душа“  – нецялостни, с отслабена аура и с емоционални блокажи,  според вида травма и ментална  фиксация. Това визуално прилича на торта, от която са изядени няколко парчета.  Методът Soul Detective Work  се занимава именно с това – с детективското проучване на изядените парчета от тортата и връщане на отнетата сила и наранена любов.

Семейни констелации – това е един изключително интересен метод за изследване на проблематични зони най-вече в областта на родовата карма. Оказва се, че често сме заплетени в историята на хора от нашия род, които дори може да не познаваме, но които колективната съвест  иска да бъдат почетени и справедливостта да бъде възстановена.  Така можем да повтаряме схемата на нечий чужд живот, без дори да осъзнаваме, че сме дълбоко идентифицирани с някой друг и от лоялност към него не живеем собствения си живот.

Ограничени в рамките на настоящия си живот, скромна брънка във веригата от опитности, често не виждаме нишката, която ни е довела дотук . А тя идва отдалече – още от времето, в което Свръхдушата (Параатман) се е фасетирал  в множество искри (атми), всяка със собствена еволюционна съдба. Великият театър на живота , игран и аплодиран, понякога освиркван, или  друг път откровено скучен,  ни има и за зрители и за участници, режисьори, че и сценични работници.  Докога ще продължат представленията, се оказва, че зависи от интереса на публиката. Започнем ли да търсим законите и пътищата за излизане от театъра на самсара, ще открием каквото е нужно, за да се превърнем в едни щастливи наблюдатели на богатството, наречено живот…