Публикации

Разчупване на черупката… със семейни констелации

Семейните констелации са групов психотерапевтичен метод, който става все по-популярен и търсен от хората, които са се докоснали до него.

Отвори публикацията


Извън матрицата

Вече повече от 20 години йога ме вдъхновява по пътя към себепознанието. Перспективата за реализацията на човешкия потенциал, която някога се разкри пред мен, даде импулс и посока, която преобрази изцяло света ми. Ежедневието ми придоби дълбочина и се изпълни със смисъл, намерих стойност в него и разбрах, че цялата тази игра има защо да бъде играна. За толкова много години, благодарение на заниманията ми с йога и пътуванията по света, се срещнах със своето племе,
открих как да живея в Матрицата, бидейки вън от нея, преобразувах живота си в пълноценно и щастливо преживяване, независимо от предизвикателствата.

Прочетете повече


index

Психологът Росица Божкова-Михайлова: Престъпленията и абортите оставят своя отпечатък в рода

Интервю във вестник Труд, 12.06.2016г.

Какво са семейните констелации?

– Името им идва от латински и означава разположение (взаимозависимо) на звездите. Подобно на тях в семейните системи разположението на всеки един от членовете на рода влияе на всички останали. Методът семейни констелации разглежда човека не като отделна единица, а като част от по-голямото цяло – фамилната система…

Прочетете повече


Кармичен мениджмънт с Геше Майкъл Роуч

Пътуване към себе си – рубрика в списание АЛТЕРНАТИВА, автор Росица Божкова

В този брой на Алтернатива ще ви запозная с един нов поглед към Себе си. Често , когато говорим за себето, отправяме поглед навътре, но според духовните учения, реалността е същото това себе, само че проектирано навън. Тъй че, днес ще се отправим към изследване на външното, за да разберем къде се намираме по отношение на вътрешното.
Прочетете повече…


Пътища, пътеки, дестинации

Започвам този „пътепис“ с желанието да споделя перспективата, която се разкрива пред мен. Тя продължава да се разширява с всяка крачка по Пътя, позволявайки на новите части от пъзела, наречен живот, да заемат своите места. В този пътепис няма конфликт – нито една религия, учение, духовна пътека или система не е по-добра или по-лоша от друга, така както едно дърво или скала, низина или планина не са по-добри или по-лоши една от друга. Просто някои предпочитат през ваканциите да ходят на море, други на планина.

ПРИКАЗКА ЗА ВЪЛШЕБНИЯ КАМЪК

Тази приказка е за едно момиченце Мая, което много се страхувало. Това му било особеното на него, че навсякъде виждало само страшни неща – ръмженето на асансьора му се струвало като ръмжене на тигър, който ей сега ще дойде да го изяде, шумовете в банята го стряскали, като че някое страшно чудовище се приготвяло за обяд, навън на детската площадка се плашело и от най-малките кученца, които любопитно навирали муцунка в него, а вечер, когато сенките плъзвали наоколо, му се привиждали рошави таласъми с големи ръце, които а-ха и ще го грабнат и отвлекат в таласъмската си страна.

Нощем обаче ставало най-страшно – тогава страшни чудовища излизали в съня на Мая и тя все трябвало да бяга и да се страхува…

Прочетете още…


Новото образование

21 век е век, в който всички страни по света разбират ролята на образованието и възпитанието за промяна на отношението на човека към планетата Земя чрез общочовешките ценности.

Comments are closed.