Вечерна йога

Кога
11.06.2019 @ 19:00 – 20:30
2019-06-11T19:00:00+03:00
2019-06-11T20:30:00+03:00
Къде
Студио Янтра
ул. „Незабравка“ 33
1113 София
България
Контакт:
Юли

Юли е професионален йога инструктор с международен сертификат и наред с това е адвокат по търговско право. От години съчетава хармонично и двете професии, като е убеден, че йогата го прави по-добър адвокат, а адвокатската практика му помага да познава в детайли ежедневието, стреса и нуждите на хората от бизнеса. „Днес йога не е спорт, нито религия, йога е начин на живот, начин на мислене, на отношение, на дишане, на приемане, на обичане, на спокойствие, и най-вече на вътрешна сила и умение за щастие тук и сега …“, споделя Юли с усмивка. В Янтра Юли води вечерна и сутрешна йога. Той определя своите часове като “Силова йога”.

Концепцията за Силовата йога е въведена на запад от поклонниците на Шри Патабхи, известен санскритски учен, който е вдъхновил много западни йоги с философията на Ащанга йога.
Силовата йога може да бъде практикувана от начинаещи в йогата. Тя набляга на правилната форма на изпълнението на йога асаните, като се изпълняват по-дълго. По този начин се подобрява гъвкавостта и издръжливостта. Ето някои от ползите, които ще имате, ако започнете да практикувате Силова йога:
• Увеличава вашата сила, издръжливост и гъвкавост.
• Подобрява способността ви да се съсредоточите.
• Това е чудесен начин да се освободите от тревожността и напрежението.
• Тонизира по невероятен начин тялото ви.
• Добър начин да се отървете от вредните токсини, посредством потта.
• Чудесно средство за тренировка на спортисти.
• Подобрява възможностите на хората в спортове, като колоездене, голф, футбол и плуване.

Силовата йога използва традиционни йога практики с цел да достигне до вашата истинска същност и да ви помогне да разпознаете различните нива на силата, които са:

• Физическа сила постига се при изпълнението на позите на Силовата йога и подобрява природната сила и здравето на тялото.
• Психическа сила или сила на волята. Тя се тренира по време на упражненията. Изчиства съзнанието ви от нежелани мисли и ви помага да се концентрирате върху изпълнението на определена задача.
• Духовна сила – това е движещата сила, която стои зад физическата и психическата сила. Тя ни помага да овладеем напълно нашите мисли и действия.

Въпреки енергичния си подход Силовата йога се фокусира върху общата цел на класическата йога да се постигне единство, тъй като свързва тялото, ума и духа си на много по-дълбоко ниво.

И така … медитацията, дихателните практики, асаните и релаксацията, които Юли е подготвил, за вечерната практика ще създадат равновесие в нервната и ендокринната Ви система, ще изчезне и физическия дискомфорт, натрупан от работния ден, а за сутрешната практика – ще заредят духа, ума и тялото ви, по един забележителен начин.