Бебето и неговите етапи на развитие от 0 – 6м (oбучителен тренинг “Мама и бебе” с Ния)

Този тренинг поставя фокус към работата с майките и техните бебета от 40 дни до прохождане. В него ще научите кои са основните физически и психо-емоцианални етапи в бебешкото развитие и как можем да подпомогнем различните фази с помоща на йога упражнения и други психо-емоционални техники. Ще обърнем внимание и на майките с техните специфични потребности в периода на възстановяване след раждането – физически (кои са основните проблеми след естествено раждане и кои са особеностите след раждане с Цезарово сечение, кои йога упражнения са подходящи за възстановяване и в помощ при най-честите проблеми), психо-емоционално (какво представлява вътрешният свят на родилата жена, приемане на новия мисловен модел, най-чести психични нужди и техники за подпомагане). Ще посветим време и на връзката между мама и бебе и техники в нейна подкрепа, включително йога асани за двамата, игри и песнички. Ще обърнем внимание и на структурата на едно примерно занятие за мама и бебе – ще научите кои са най-важните особености по време на занятията с мама и бебе, какви елементи може да съдържа часът, какво да наблюдавате и как да насочвате занятието така, че то да протича плавно и хармонично. В допълнение, всеки желаещ ще получи възможност да води част от едно примерно занятие и да получи съответната обратна връзка. За финал, желаещите да водят подобен час като инструктури ще получат и възможността да се явят на изпит за сертификат за водещи на занятията „Мама и Бебе“ и евентуално да се включат към екипа на Наталйога.
Всеки модул ще съдържа освен теоретична част и практическа част, с много упражнения за мама и бебе!

Тренингът ще се проведе в 7 срещи от 2 часа всяка, с опционална 8 среща, предвидена за индивидуален изпит.

Среща 1 – 24 март от 15.00 до 17.00ч: Бебето и неговите етапи на развитие от 0 – 6м – какви умения придобива бебето в различните месеци от този период, психо-емоционално развитие и психологически теории, йога упражнения подходящи за 0-6м, подход към работата с бебета.

Среща 2 – 25 март от 11.00 до 13.00ч: Бебето и неговите етапи на развитие от 6м прохождане – какви умения придобива бебето в различните месеци от този период, психо-емоционално развитие и психологически теории, йога упражнения подходящи за 6м-прохождане, подход към работата с бебета.

Среща 3 – 25 март от 14.00 до 16.00ч: Поглед към физическото състояние на майката – какво се случва с тялото на майката след раждането и кои са най-честите физически предизвикателства, кои йога асани са подходящи в помощ на тези състояния, кои комплекси са препоръчителни във възстановителния период за добро здраве и връщане във форма.

Среща 4 – 21 април от 15.00 до 17.00ч:  Вътрешният свят на майката в психо-емоционален план –  новият психичен модел и приемането на промените, поглед към новите роли и изместените стари, най-честите психо-емоционални нужди, среща със следродилната тъга и следродилната депресия – какво представляват и как да ги разпознаем, „достатъчно добрата майка“, запознаване с някои техники за работа и подходи за подпомагане.

Среща 5 – 22 април от 11.00 до 13.00ч: Важността на връзката мама-бебе – ще поговорим за силата и значимостта на тази връзка, ще се запознаем и с техники за подпомагането и, с някои адаптирани йога асани за майки с бебета,както и с това какво представлява релаксацията с бебе и как е възможно това.

Среща 6 – 22 април от 14.00 до 16.00ч: Да сглобим наученото – структурата на примерна практика – какви са целите на практиката и какво търсят посещаващите я в нея, особености, които е важно да се съобразят при работата с бебета и техните майки, какво да наблюдавате по време на практиката и как да я моделирате при нужда, така че да тече хармонично, какви елементи може да съдържа, обмяна на опит на база проведени практики.

Среща 7 – 29 април от 15.00 до 17.00ч: Ти водиш:) – всички участници ще имат възможността да водят част от една примерна практика и да получат от останалите обратна връзка.

Среща 8: Изпит (само за желаещите) – ще проведете една цяла практика под супервизия в предварително уговорено време и при успещно представяне ще получите сертификат за завършен тренинг.

Срещите могат да се посещават и по отделно, но за да получите сертификат е необходимо да сте посетили всички 8 срещи.

 

За кого е подходящ:

Този тренинг е подходящ както за тези, които вече работят с майки и техните бебета – йога инструктори, водещи на развиващи бебешки занятия, консултанти, социални работници и психолози, така и за онези, които биха искали да обогатят своя личен опит в тази област. Могат да се включат и майки с бебета, които искат да извлекат максимална полза за себе си и бебето си. На този тренинг може да присъствате и с вашето бебе.

Условия за участие:

Цена на среща – 40 лв,  Цена за участие в цялостното обучение от 8 срещи – 280лв.

Задължително предварително записване с телефон и имейл на info@natalyoga.net или 0888 220 229.

За водещата:

Ния Коновска – Ния е майка, сертифициран инструктор по йога, магистър по артистични психо-социални практики и психодрама с дипломна работа, изследваща вътрешния свят на майките на бебета от 0 до 1година. От 5 години води групи по йога в студио Янтра, включително и такива за Носещи живот, както и йога за мама и бебе. В последната година и половина нейният фокус е предимно насочен към майчинството и уникалните нужди на жените станали майки, интеграцията на новия мисловен модел, който се оформя с появата на детето и новата роля, която сякаш ни дава една нова идентичност.

 

Comments are closed.