Тайландски масаж за бременни

Тайландският масаж за бременни се прилага с леки движения чрез използване на длани и палци. Работи се по енергийните меридиани, които обхващат проблемните зони, появили се в следствие на бременността. Такива са по-често болките в гърба, тежест в кръста и краката. Тай масажът изключително добре повлиява стреса, тъй като значително подобрява дълбочината на дишането. Облекчава и отпуска напрежението в тялото, като стимулира нервите и подобрява функцията на вътрешните органи.
Препоръчително е предварителна консултация при бременни с високо кръвно налягане или сърдечни проблеми.

Масажът се прилага в позициите – тилен лег (по гръб), страничен лег и седеж. По време на масажната процедура клиентката е облечена с леки и удобни дрехи.

Процедурите са с времетраене, съответно – 30 мин и 60 мин.
Цена: 30мин – 30лв.
Цена: 60мин – 50лв.

За записване: 0878115851

Още ползи от масажа:

1. Масажът помага на майчиното тяло да се освободи от отпадни продукти , чрез лимфна, кръвоносна системи – редуцира се умора, повишава жизнеността.
2. Подпомагайки кръвообращението, масажът намалява натоварването на сърцето на майката и помага кръвното да е в норма.
3. Мускулен дискомфорт – крампи, напрежение, втърдяване, може да бъде облекчен.
4. Масажът помага за освобождение от млечна киселина и други продукти на обмяната на веществата, предизвикващи умора.
5. Масажът може да успокои депресия и раздразнителност, които са резултат от хормонални промени.
6. Облекчава много от обичайни за бременността проблеми като болки в гърба, схващане на врата, крампи на подбедриците, главоболие, отоци, болезнени и отекли глезени и стъпала.
7. Масажът засилва местно и общо кръвообращение, по този начин на клетъчно ниво майката и плода получават повече кислород и хранителни вещества – това означава повече виталност и по-малко умора за майката, по-добро хранене за бебето.
8. Масажът стимулира секреторна функция на ендокринни жлези, което помага за стабилизиране на хормонално ниво.
9. Релаксира напрегнати мускули и тонизира слаби, подобрява еластичността на мускулите.
10. Подобрява подвижността на ставите и на опорно двигателния апарат.
11. Масажът успокоява нервното напрежение-майката има здрав сън. Лекарите са единодушни, че спокойна майка има леко раждане.
12. Масажът след раждане намалява стреса от родилния процес и възвръща силата на родилката.


Повече за Доротея

Доротея практикува традиционен тайландски масаж от 10 години, след завършване на цялостен курс и диплома от Thai Massage School of Chiang Mai, Thailand, единственото акредитирано от Правителството, Министерството на образованието и Кралското семейство училище за професионално обучение по Тай масаж и подготовка на квалифицирани кадри в света.
От 2014 година е сертифициран йога инструктор към Yoga Alliance за RYT-200h.

„Уменията от йога и най-вече от воденето на практиките по йога през бременноста, съчетани със знанията от тай масажа, създадоха за мен още по-пълна картина за това как да бъда истински полезна за бъдещите майки. Това се засили особено и след линият ми опит от бременността и раждането през 2015та година.
Тай масажът е известен и с наименованието си „пасивна йога“, което всеки клиент би потвърдил. Съчетаването на дъха с натиска и движението, отвеждат ума в блаженното състояние на успокоение и отпускане. След масажа в тялото се усеща свобода и сила. Жените споделят, че чувстват лекота и много нова енергия. Знаем, че бебето възприема околния свят чрез мама, затова какво по-хубаво от това да му дадем сигурността и спокойствието още от утробата.“