Тета лечение

В основата на Тета лечението е използването на мозъчната честота тета (от 4 до 7 трептения в секунда), свързана с подсъзнанието ни- нашата най-тайна част от душевния ни живот, скрита най-вече от самите нас.

Достигайки тази честота чрез медитативна техника, сме в състояние да си спомним, да видим какво и кога ни е травмирало, провокирало или променило. В същото това състояние, в което сме напълно съзнателни, но имаме достъп до подсъзнанието си, имаме възможността за нова, желана промяна, чиито съ-творци сме самите ние. 

През личните ми преживявания този метод е нежен, щадящ, вълнуващ както за клиента, така и за лечителя, но в същото време много резултатен.

Започнах своя път на себепознание и изследване от студио “Янтра” с поредицата семинари “Кръговете на Аза” или „Стъпка по стъпка към себе си“ и практика по енергийна психология през 2014 година. 

С изненада узнах, че толкова симпатични и приятни хора, изглеждащи ведри и доволни на пръв поглед, се чувстват като мен: с ниска самооценка, със съмнение, че заслужават, с чувство за вина и неувереност.

В процеса на работа започнах да се чувствам разбрана и не-различна, а споделена и подкрепена, освободена в търсенето на себе си, отворена за другите и към тях.

Завладяна от новите си открития, започнах да търся все повече и повече и така през 2017 г. достигнах до метода Тета лечение, чийто автор е Ваяна Стайбъл .

Работила съм с ТЕС, пренареждане на матрицата и Рейки, но най-запленена и вдъхновена съм от  Тета метода. В него виждам завършеност, цялостност и всеобхватност, както по отношение на самия процес, така и по отношение на приложението и въздействието му във всяка една сфера от живота ни.

Изпитвам благодарност и признателност за всички тези преживявания и искам да спомагам за разгръщането на вътрешните сили и потенциали на всеки, който е готов за това, знаейки, че нашият вътрешен мир е в собствените ни ръце.

Тъй като по образование съм физик, ми беше необходима и по- задълбочена теоретична подготовка. Основополагащи знания за човешката душа получих в Магистърска програма по Артистични психо-социални практики и психодрама към Нов Български Университет, а за работа с физическото тяло преминах обучение по “Масаж- Рефлексотерапия” към НСА “Васил Левски”.