Ния Коновска

Водещ

Ния Коновска
моб.
0888220229
Email
info@natalyoga.net
Студио Янтра

Местоположение

Студио Янтра
ул. „Незабравка“ 33, София, България

Прогноза за времето

Ясно
28 °C
Вятър: 10км/ч
Влажност: 0 %
Видимост: 16 KM

Дата

01 юли 2020
Expired!

Час

16:30 - 18:00

Цена

20лв - онлайн такса

Бебето и неговото психо-емоционално развитие

(Online лекция)

Когато бебето се появи, то не идва с ръководство за отглеждането му. В родителя настъпват хиляди въпроси, особено ако това е първо дете. Дали да му говорим или да пазим тишина? Дали споровете между нас и партньора могат да му навредят и до колко? Кои играчки са подходящи и действително развиващи интелекта/моториката? Кои социални дейности са безопасни и полезни? Дали ще го разглезя, ако го държа на ръце? Дали спи достатъчно? Развива ли плача дробчетата и колко плач е безопасен на ден? Как да го успокоявам? Темата за това как да бъдем „добри“ родители за своето дете, така че да му дадем максимален шанс за добро развитие, става основна. Наблюдаваме реакциите, движенията, етапите на растеж и се питаме до колко е „нормално“, това което виждаме. Какво всъщност означава поведението на нашето бебе и от какво в действителност има нужда то? В тази лекция ще обърнем внимание на онези фактори, които доказано оказват влияние за доброто психо-емоционално развитие на бебето. Ще поговорим за основните му нужди през призмата на психологичните теории, чакровата система и невро науката. Ще опитаме и да „погледнем“ през неговата позиция, за да го разберем по-добре.

Ще научите:

  • как раждането влияе на психо-емоционалния свят на бебето и как можем да го подпомогнем, ако „стартът“ е бил травматичен
  • кое помага, за да поставим основи за спокойни и умни деца
  • кои чакри се сформират до първата година и за кое отговарят
  • как да разгадаваме плача
  • каква е ролята на фрустрациите
  • важни етапи от първичното психо-емоционално развитие

В практическата част от лекцията ще опитаме да разширим преживяването си, така че да можем да разберем по-пълноценно своето бебе и неговите нужди. Ще може да зададете и своите въпроси.

Водещ е Ния Коновска – магистър по артистични психо-социални практики и психодрама, психотерапевт към център за детско развитие „Малки чудеса“, обучаващ се фамилен терапевт, инструктор по йога, йога за мама и бебе и йога за бременни, майка на две деца.

Максимален брой онлайн присъстващи – неограничен. Само с предварително записване!

Лекцията ще се проведе чрез платформата Zoom. След заплащане ще ви бъде изпратена информация за включване към лекцията.

X