Дата

27 мар. 2020
Expired!

Час

18:30 - 20:30

Цена

120лв.

Докато аз и ти сме едно – курс за носещи живот

Изцяло в онлайн версия

Този курс е построен по едноименната книга “Докато аз и ти сме едно “ с фокус пренаталния период, както и подготовката за естествено активно раждане. Обхваща всички теми, повдигнати в книгата като набляга на практическите упражнения. Как най-добре да се грижим за физическото, емоционалното и менталното си тяло, за да дадем най-добър старт на своето дете, как да се научим да трансформираме негативните емоции и да предадем желани от нас качества на живота и детето си, как да се подготвим за естествено и активно раждане и да преобразуваме страховете и опасенията си в сила и вдъхновение, за да посрещнем новия живот по един достоен начин… Това и още много може да получите на тези 6 срещи, които ще се състоят веднъж седмично по два часа от 18:30 до 20:30 в петък вечер. Ще използваме платформата Zoom, която може да си изтеглите безплатно на www.zoom.us/download

Към курса получавате подарък 3 онлайн лекции и 3 релаксации да осъзната бременност и раждане.

Структура на курса

Първи модул

  1. Съзнателно Зачеване – избират ли децата своите родители и родителите – децата си? Родословното дърво и кармичните товари на рода. Силата на рода . Когато сме двама, колко сме всъщност?
  2. Какво представлява семейната душа и как се прави генограма. Защо е важна.
  3. Какво е това пренатално възпитание – от древността до днес.
  4. Епигенетиката и важността на преживяванията на майката за отключването на генетичния импринт у детето. 
  5. Упражнения за свързване с бебето. 

Втори модул 

Водата има памет. В утробата на богинята майка .

Как да предадем желани от нас качества на детето.  Основни инструменти за пренатално възпитание. Ресурсно състояние, радостен душ, котва, четирите елемента на съзнанието. От какво зависи преживяването. Практиката благороден характер. Години по-късно. Споделено. 

Трети модул

Как да се правим със страховете и тревогите. Здравословен и нездравословен страх. Как да се освободим от тревожността . А ако моето бебе има проблем? За случаите, в които наистина има проблем и за случаите, в които няма проблем; дишане по време на бременността;

Тук ли съм за теб? – ако детето е било нежелано; 

Мисли и емоции – откъде идва промяната? Работа с негативните емоции, ограничаващи вярвания и паразитите на ума.

Четвърти модул

Връзката с майката и женското начало. Преобразяването на жената след раждането. Как да съхраним себе си, когато станем майки. Работа със собствената майка за приемане, помирение и благословия. 

Раждането през погледа на бебето и важността на първите думи. Положителния импринтинг;

Пети и шести модул 

В шести модул може да се включи и партньора 

Раждането – портал към живота

Раждането е изключително важно събитие, което не може да се сравни с нищо друго в живота. По интензивност и важност то е на първо място, защото се отразява на всички нива – физическо, емоционално и духовно и за бебето , и за майката, и за цялата семейна система. 

Има много неща, които е добре да знаем за него, за да го преживеем цялостно и пълноценно и за да дарим живот осъзнато и от сърце. Как да подготвим тялото, духа и емоциите и как да се свържем с детето си, за да превърнем този процес в източник на сила, а не на болка и страх.

Ще обърнем внимание на:

Трите етапа на раждането и как да се подготвим за всеки един от тях. Как да си и помогнем с естествени обезболяващи средства.  Ролята на партньора при раждането. 

Физическо тяло : пози от йога , подпомагащи раждането ; Как да се подпомогне разкритието ; Естествени методи  за облекчаване на раждането; Използване на звуците – кога и как; Дихателни практики; Изкуството на напъна ; дишане по време на напън;

Емоционално тяло: Работа със страховете – здравословен и нездравословен страх; Страхът от болката и раждането и как да го преодолеем. Как да се настроим за раждането, така че да се свържем със своята сила. Лекуване на миналото (предишно травматично раждане, сексуално насилие, паметта на предците); Връзката между раждането и сексуалността; В какво се състои подготовката на емоционалното тяло за раждането;

Духовно тяло: Раждането като посвещение за жената; Връзката с майката и жените от рода; Ролята на майката

Цена 120 лв.

Само с предварително записване!