Студио Янтра

Местоположение

Студио Янтра
ул. „Незабравка“ 33, София, България

Прогноза за времето

Ясно
13 °C
Вятър: 5км/ч
Влажност: 1 %
Видимост: 16 KM

Дата

11 окт. 2019
Expired!

Час

18:00 - 20:00

Цена

20лв.

Какво трябва да знаем за зъбите на майката и бебето през бременността, лекция на д-р Радосвета Симеонова

Фокус на лекцията ще са основните проблеми със зъбите, които срещат жените по време на бременността. Какво означават те за здравето на майката и бебето? Кога и какво е подходящо да се направи за разрешаването на тези проблеми?

Ще научите как да повлияете благоприятно върху развитието на зъбите на детето и какви са най-подходящите грижи и превенция още с появата на първите зъби.

За записване и повече информация: info@natalyoga.net

Цена на лекцията: 20 лв


За водещата

Д-р Радосвета Симеонова е специалист по профилактика на денталните заболявания и лечението на кариес в ранното детство. Разширява университетското си образование отвъд пределите на класическата дентална медицина с допълнителни квалификации по хомеопатия, акупунктура и китайска традиционна медицина, здравословно хранене.

Пропагандира идеята за осъзнат избор на грижата за зъбите. Привърженик на холистичния подход към здравето, тя насърчава пациентите си от всички възрасти да подобрят състоянието на зъбите и на целия си организъм с помощта на лесни практики и натурални средства. Вижда мисията си в популяризирането на превенцията и персонализираната грижа за зъбите и цялото тяло. Предлага онлайн консултации на създадения от нея сайт bezkaries.com и чрез онлайн програмата си „Предизвикателството „Без кариес“. Автор на над сто статии и две електронни книги. Лектор на форуми по проблемите на родителството и доброволец във фондация „За храната“.Автор на книгата „Без кариес“.


За книгата „Без кариес“

„Без кариес: Невидимата връзка на зъбите с цялостното здраве“ представя цялостна,ясна и разбираема картина на проблема от позицията, че заболяванията в устата са сигнал за нарушен баланс и дистресна тялото, дължащи се на определени липси или прекомерно излагане на негативни фактори.

Убеден поддръжник на интегративния подход в зъболечението, д-р Симеонова дава професионални съвети за естествена профилактика на зъбите и тяхната реминерализация, основани на задълбоченото осъзнаване и разбиране на множеството замесени в тези процеси фактори. Най-важните сред тях са хранителният режим, ролята на бактериите и епигенетичното послание на храната, разнообразните средства за зъбна хигиена,стресът и начините за справянето с него. За да направим най-доброто за зъбите си, трябва да се научим да разбираме сигналите, които ни изпращат те, а и цялото ни тяло, изтъква авторката.

X